Translate

zondag 22 juli 2012

We quoten de website van Anderlecht, een hele tijd geleden:
BNP Paribas Fortis en RSC Anderlecht verlengen het huidige sponsoringcontract voor een duur van vier jaar : van het seizoen 2010-2011 tot 2013-2014. "Deze contractverlenging is een groot moment in onze geschiedenis", aldus Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck tijdens de persconferentie. "Er is een groot wederzijds respect tussen beide partijen. We zijn heel erg fier* met BNP Paribas Fortis op de shirts te mogen spelen."

Bedragen die hieraan kleven, zijn moeilijk te vinden (het blijft een bank, natuurlijk), maar schattingen variëren tussen drie en vier miljoen euro. Niks mis mee, zou je denken. Alleen, het is niet echt een 'propere' sponsor.

De nieuwssite DeWereldMorgen.be kon interne documenten van BNP Paribas inkijken waaruit blijkt dat deze bank – waarvan de Belgische overheid de grootste aandeelhouder is – Belgische bemiddelde klanten helpt om onze fiscus op te lichten. Ze ontdekten dat ook inwoners van ons land schuilden onder die fiscale paraplu. BNP Paribas, een bank waarvan de Belgische overheid de grootste aandeelhouder is, hielp dus de Belgische staatskas wat lichter te maken. BNP Paribas beheert daarbovenop voor haar klanten 574 miljard dollar in belastingparadijzen en is daarmee de zesde bank ter wereld in die schaduwsector.

*Ben je nog altijd even fier, Herman?
 cartoon over bnp paribas fortis, sponsor van anderlecht
volledige artikel: klik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten