Translate

donderdag 19 juli 2012

Retro 2009. Anderlecht zoekt alweer aansluiting bij de Europese top. Mission Impossible, zo blijkt in Lyon. Beelden vind je hier. 
Verslag uit Het Laatste Nieuws:
"We willen Europa doen schrikken", liet Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck vooraf optekenen. Wel, Anderlecht hééft Europa laten schrikken, zij het in negatieve zin: Lyon-Anderlecht: 5-1. En dat zijn niet eens overdreven cijfers. Na een kwartier stond er al 2-0 op het bord. De Brusselse Champions League-droom is uitgedraaid in een Franse nachtmerrie. Op alle vlakken werd Anderlecht, dat collectief afwezig gaf, weggespeeld. De Anderlechtse kwelduivels heetten ditmaal Pjanic, Lopez, Bastos en Gomis (2). Alleen het eerste kwartier van de tweede helft, toen Suarez scoorde, leefde paars-wit even. Voor het derde jaar op rij mist Anderlecht de Champions League. Pijnlijk. In Luik zullen D'Onofrio en co even meewarig lachen.

Compleet murw

Met veel vertrouwen na de puike competitiestart en "het geloof in de onlogica van het voetbal", dixit Jacobs, startte Anderlecht in het Stade Gerland. Maar al snel werd duidelijk dat Cris geen Corstjens is en dat de laatste jaren telkens Belgische ploegen present geven, de logica van het voetbal net wel -pijnijk zelfs- gerespecteerd wordt. Na de 1-7 van Gent tegen AS Roma maakt ook Anderlecht nogmaals kennis met de wetten van Europa. Op alle vlakken moest de ploeg van Jacobs zijn meerdere erkennen in een gretig Lyon, dat zijn nieuwe aankopen in de aanval zag schitteren. Het trio Lopez-Bastos-Gomis legde de Brusselse verdediging meer dan eens in de luren, terwijl Anderlecht ook op het middenveld overpowerd werd. Pak daar ook nog de ongelukkige 2-0 bij, op strafschop nadat Anderlecht eerst zelf een -erg lichte- penaltyfout op Suarez claimde, en de nummer twee van de voorbije competitie was compleet murw geslagen.

Zware buis
Alleen het vierde kwartier deed even hopen. Legear kwam in de plaats van Gillet, die door Cissokho steevast overlopen werd, en die bracht wat schwung. Plots tikte Anderlecht zoals tegen Sivasspor en in de competitie en niet toevallig Suarez rondde af na doorkoppen van De Sutter. Vijf minuten later liet de defensie van Anderlecht zich alweer rollen: 5-1 en boeken volledig dicht. In tegenstelling tot in Sclessin alweer geen Champions League-voetbal in het Astridpark. Nochtans gaven de grootste roepers op het kampioenenbal vandaag totaal afwezig. Want naast de slappe Anderlecht-defensie, met Wasilewski als negatieve uitschieter, verlieten ook Polak, Biglia en vooral Boussoufa Lyon met een zware buis. (odbs)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten