Translate

donderdag 12 juli 2012

Retro-maar-nog-niet-zo-lang. Standard - Anderlecht 5-1. Commentaar in het Frans, verslag eronder uit HLN van 3 oktober 2010.
Standard geeft Anderlecht nieuwe mokerslag: 5-1!

Anderlecht zit in de hoek waar de klappen vallen. Nadat de landskampioen donderdag in de slotminuut verloor bij Hajduk Split, liep het al meteen mis op het veld van Standard. Onterecht wel, want Leye scoorde voor de Rouches vanuit buitenspel. De spits stond iets te ver op een vrije trap van Defour, maar scheidsrechter Gumienny kende het doelpunt wel toe.

Het is al van 1979 geleden dat Anderlecht nog eens vijf tegendoelpunten slikte in Luik. Daarnaast grijpt Paarswit naast de evenaring van zijn eigen record. Dit had de twintigste uitwedstrijd zonder nederlaag moeten worden. Nochtans had Anderlecht voldoende kansen om te scoren. In een bijzonder attractieve topper eiste Bolat een hoofdrol op met enkele briljante reddingen.

Verloren zoon Tchite
De spitsen van Standard vonden de weg naar het doel wel heel gemakkelijk. Niet alleen scoorde Leye zijn eerste doelpunt voor Standard, ook Tchite zal tevreden zijn met twee doelpunten tegen zijn ex-ploeg. De verloren zoon van Sclessin zette de kroon op zijn terugkeer met knappe goals kort na de rust. Zo stond het plots 3-0 en leek Anderlecht zich te moeten voorbereiden op een pandoering.

Maar Bolat kon niet alles redden en Boussoufa maakte gebruik van een defensieve fout om er 3-1 van te maken. Net als Club Brugge eerder vanmiddag begon Standard te twijfelen en het werd regelmatig heet voor het Luikse doel. Maar in tegenstelling tot AA Gent op Jan Breydel miste Anderlecht de scherpte om te profiteren. In de slotfase kreeg Paarswit nog twee doelpunt door de maag gepompt. Vooral nummer vijf van Carcela was symbolisch voor het gemak waarmee Anderlecht door zijn achterhoede liet snijden. Denk maar aan het doelpunt van Split enkele dagen geleden.

Crisis blijft
Standard-Anderlecht is sinds vorig jaar meer dan een risicomatch voor scheidsrechters en spelers. Dit keer viel het nog mee, hoewel Gumienny voor beide ploegen vier keer geel moest trekken en ook het rode karton soms heel nabij was. Op de blunder van het eerste doelpunt na deed de scheidsrechter het al bij al nog behoorlijk op Sclessin.

Voor Standard is deze overwinning de revanche voor de 0-4 van vorig seizoen. De Rouches hebben eindelijk weer aansluiting met de top gevonden. Anderlecht heeft twee weken om een oplossing te zoeken voor de crisis. Vandaag liep het in alle linies mis. Aanvallend hadden de Brusselaars te veel kansen nodig en achterin gaven ze de tegendoelpunten te gemakkelijk weg. Over twee weken moet Anderlecht naar Brugge, voor een partij tegen Cercle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten