Translate

woensdag 11 juli 2012

Mooie retro. Beker van België 2005-2006. Anderlecht 'mag' tegen tweedeklasser Verbroedering Geel. Trainer bij deze laatste: ene Peter Maes.
Hapklare brok voor Anderlecht, natuurlijk. Of toch niet? Verslagje onderaan van Anderlecht-site.

Geel knikkert Anderlecht uit de beker: 0-0 (5-6)

De rode lantaarn uit 2de klasse heeft Anderlecht zwaar vernederd. Geel knikkerde Anderlecht reeds in de eerste ronde uit de beker na strafschoppen. Na 90 minuten was het nog steeds 0-0, hetzelfde resultaat na de verlengingen.

In de eerste helft speelde Anderlecht al op een zwak niveau: het kon nauwelijks kansen versieren en bleef dan ook steken op een 0-0 ruststand. Ook na de rust kan Anderlecht niet dreigen. Enkele minuten voor affluiten draait Pujol zich vrij, maar daarna schiet hij zelf nog op Mpenza. En in de allerlaatste minuten kopt Mpenza te zwak, zodat Schurmans geen problemen heeft.

Geel dwingt Anderlecht tot verlengingen en ook daar kan Anderlecht niet domineren. In de laatste minuut schiet Jestrovic de beste kans van de verleningen op de paal en zo blijft het ook na verlengingen 0-0.

Vele supporters van Anderlecht willen de penalty's niet meer zien en verlaten reeds de tribunes. Het pijnlijkste moment moest echter nog komen... Tot 5-5 ging het goed op in de penalty's, maar de 6de Anderlechtste penalty werd gemist door Tioté. Peeters twijfelde niet en trapte de beslissende penalty binnen: Geel knikkert Anderlecht uit de beker en gaat naar de 1/8ste finales. Anderlecht en de Beker van België... het is nooit een goed huwelijk geweest.